Jeugd & Gezin Team

JGTJeugd- en Gezinsteam ‘Binnenstad’ in Pancrat

 

In het huis van de buurt (Nieuw Pancrat) is het Jeugd- en Gezinsteam ‘Binnenstad’ gevestigd. In dit team werken meerdere deskundigen nauw samen om je snel en persoonlijk te helpen als je vragen of problemen hebt bij het opgroeien of opvoeden. Ook jongeren kunnen bij dit team terecht.

Het JGT ‘Binnenstad’ is te bereiken via (088) 254 23 60. Adres: Middelstegracht 85, Leiden. In geval van crisis buiten kantoortijden kan je een speciaal crisisnummer bellen: 088 900 4000.

De Jeugd- en Gezinswerkers zijn betrokken en doen wat nodig is. Jouw contactpersoon blijft verbonden, totdat je op eigen kracht weer verder kunt.

 

Aanmelden

Aanmelden bij het Jeugd- en Gezinsteam kan via jeugdengezinsteams.nl of  telefonisch: 088-2542360

 

Samen je vraag bespreken

Met de Jeugd- en Gezinswerker van het JGT bespreek je je vraag. Die medewerker en jij beslissen samen wat de volgende stap is. Mogelijk vraagt de medewerker hierbij advies aan zijn/haar team. Dit gebeurt in overleg met jou. Op die manier krijg je de beste hulp die nodig is. Daarna maak je samen een plan. In overleg met jou en het team krijg je een vast contactpersoon. Zijn er meer hulpverleners nodig, dan is het belangrijk af te spreken wie wat doet. De hulpverleners stemmen dit met jou af. Ook het aanvragen van een Persoonsgebonden Budget (pgb) kan deel uitmaken van het plan.

 

Suggesties

Heb jij een suggestie voor een verbetering of wil je jouw mening over het JGT laten weten, mail dan naar jgt@cjgzhn.nl.

 

AKJ – Vertrouwenspersonen in de jeugdhulp

Het AKJ is het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van het AKJ is gratis. De vertrouwenspersonen van het AKJ zijn niet in dienst van gemeenten, het Jeugd en Gezinsteam of Centrum voor Jeugd en Gezin.