Jongerenwerk Leiden

logo-basis-o-compleet_rgb-o-beeldscherm_1024x637

In Nieuw Pancrat is het jongerenwerk met kantoor gevestigd. Het jongerenwerk heeft jaren lang kantoor gehouden in bij vv Roodenburg. maar heeft de keuze gemaakt naar Nieuw Pancrat te verhuizen en daarmee ExposeYour te versterken.

Het jongerenwerk in Leiden biedt een breed aanbod van activiteiten en hulp aan, aan jongeren tussen de 12 en 23 jaar. In 5 voorzieningen in de wijken en 1 stedelijke voorziening.

Het jongerenwerk in Leiden wordt uitgevoerd door Stg. Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland (STJJMH). De jongerenwerkers van STJJMH werken met passie en verbondenheid aan het verbeteren van de positie van jongeren in de maatschappij. Dit doen ze door een diverse aanbod van activiteiten in de accommodaties. Het jongerenwerk zoekt jongeren ook op op straat en legt contact met jongeren die de aansluiting met de maatschappij missen. De ondersteuning kan bestaan uit het doorverwijzen naar de juiste instantie, maar ook door coaching en advies aan jongeren door jongerenwerkers zelf.

Ook voor het jongerenwerk gaat er veel veranderen in 2015/2016 door de transities van de zorg naar de gemeente. Het jongerenwerk zal een sterk signalerende rol vervullen en inzetten op preventie om zwaardere zorg te voorkomen.

Kijk op de website voor meer informatie:

www.jongerenwerkleiden.nl

www.stjjmh.nl