Sociaal wijk team

 

Voor al uw hulpvragen

Mensen gaan naar school, zijn aan het werk, hebben een sociaal leven met familie en vrienden en zijn actief bij verenigingen. Maar niet altijd. Soms lukt het niet om zaken zelf te regelen en is er tijdelijk of voor lange tijd ondersteuning nodig. In dat geval kunt u terecht bij het Sociaal wijkteam bij u in de buurt

Contact:
U kunt op verschillende manieren contact opnemen met het Sociaal wijkteam.

  • Digitaal op leiden.nl/sociaalwijkteam
  • Telefonisch via telefoonnummer 14071, Leiden, keuze 4.
  • Langskomen bij het Sociaal wijkteam bij u in de buurt.

Voor alle inwoners

Het Sociaal wijkteam is er voor alle inwoners met vragen of problemen waar zij alleen niet uitkomen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u ziek bent en niet zelf uw boodschappen kunt doen. Of dat u begeleiding nodig heeft om uw leven op orde te krijgen. Misschien krijgt u steeds meer moeite met dagelijkse dingen als het huishouden doen, traplopen of fietsen. Of heeft u problemen met uw financiën, in uw relatie, bent u eenzaam of zit u niet lekker in uw vel.

Praktische oplossingen

Iedereen is anders en de ene situatie is de andere niet. De medewerkers van het Sociaal wijkteam luisteren en denken met u mee. We kijken samen met u wat u zelf of met hulp van bekenden kunt doen. Vaak willen mensen in de omgeving graag een handje helpen. Is dat niet genoeg? Dan kunnen vrijwilligers en organisaties in de wijk misschien helpen. Als blijkt dat u voor een langere periode intensieve ondersteuning nodig heeft, kan het Sociaal wijkteam in overleg met u hulpmiddelen regelen of passende professionele zorg inschakelen.

Tips en ondersteuning

Bent u mantelzorger of vrijwilliger? U kunt altijd bij ons terecht voor tips en ondersteuning. Ook als u goede ideeën heeft voor uw wijk of een steentje wilt bijdragen door anderen te helpen, bent u natuurlijk van harte welkom.

Meer informatie

Meer informatie over de werkwijze van het Sociaal wijkteam vindt u op onze website: www.leiden.nl/sociaalwijkteam. U kunt uw vraag ook telefonisch stellen of langs gaan bij het wijkteam bij u in de buurt. Op de website vindt u ook een stroomschema, waarop u duidelijk kunt zien wat er met uw hulpvraag gebeurt.

Privacy en verder

Er gelden bij het Sociaal wijkteam vaste regels en afspraken rond privacy en gegevensbescherming, het afhandelen van klachten en bezwaar en beroep. De medewerker van het Sociaal wijkteam kan u hier meer over vertellen.

Onafhankelijke vertrouwenspersonen

Bent u ontevreden over de manier waarop u bij het Sociaal wijkteam bent behandeld? En kunt u hier niet uitkomen samen met de medewerker waarmee u contact heeft? Dan kunt u terecht bij een onafhankelijke vertrouwenspersoon van het AKJ. Voor meer informatie: mail naar WIJZ@akj.nl of bel 088-5551000.

Bezoekadres:

Sociaal wijkteam Binnenstad

Nieuw Pancrat, Middelstegracht 85 tel: 071-516 4908

In de Pancrat werkt het sociaal wijkteam o.a. samen met de volgende organisaties:

  • Jeugd en Gezinsteam Binnenstad
  • Cardea (jongerenwerk)
  • Exposure (onderdeel van Cardea, houdt zich o.a. bezig met seksuele voorlichting aan jongeren)

De volgende spreekuren/activiteiten vinden plaats in de Pancrat:

Spreekuur Sociaal Wijk Team maandag en dinsdag tussen  9.00 – 11.00 uur
en donderdag  tussen 13.00 – 15.00 uur

Spreekuur project Ja maandag 10.00 – 12.00 uur voor jongeren tussen 18 en 27 jaar die geen inkomen hebben.

Spreekuur Jeugd Ondersteuningsteam woensdsag 12.00 – 13.00 uur voor zorg mijdende jongeren waarbij vermoeden is van psychiatrie.

Spreekuur Brijder donderdag 15.30 – 17.00uur mogelijkheid tot testen van drugs

Spreekuur Sense, testen op Soa’s voor jongeren tot 24 jaar, eens in de twee weken op de donderdag tussen 15:30 – 16:45 uur , zie site www.exposeyour.nl  voor de exacte data.

Buurtkantoor donderdag tussen 10.30 – 11.30 uur kunnen burgers terecht voor simpele vragen m.b.t. invullen formulieren etc.

Coördinatie BUUV (vrijwilligersbank)

Spreekuur Onderwijsloket MBO maandag tussen 11.00 – 12.00 uur voor jongeren tussen de 17 en 23 jaar die geen passend onderwijs kunnen vinden.

 

 

Buurtkantoorbuurtkantoor

logobuuv

http://www.nieuwpancrat.nl/buuv/